I CONGRÉS INTERNACIONAL DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

I CONGRÉS INTERNACIONAL DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

La setmana passada, va tenir lloc al Palau de les Arts de València, el primer Congrés Internacional de Formació Professional, organitzat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, on estaven representades totes les administracions a nivell nacional, amb la participació de més de 600 docents de tot Espanya.

El congrés es va realitzar en dues jornades tècniques de caràcter formatiu, adreçades al professorat de Formació Professional amb presència de les administracions educatives de totes les comunitats autònomes.

Les ponències van versar sobre Intel·ligència Artificial, Big Data, Realitat Augmentada, Realitat Virtual, Materials en la Indústria Aeroespacial, Transició Ecològica o Economia Circular, Una Visió Dual de l’FP, Emprenedoria en la Formació Professional, entre d’altres. Totes elles impartides per experts procedents dels sectors més innovadors i estratègics del sistema productiu

Així mateix, es van celebrar taules rodones sobre experiències en projectes educatius duts a terme per centres de tot Espanya, on van comentar les seves experiències i metodologies utilitzades. Al seu torn, i de forma paral·lela, es va celebrar la trobada de Centres Integrats de FP (CIFP), on es van desenvolupar cicles de conferències sobre Innovació Didàctica, Experiències d’Empleabilidad, Sectors Productius Emergents, Sinergies en la Integració d’ofertes, Models Innovadors d’ Relació amb les Empreses de l’Entorn i Compartint Experiències d’Èxit.

En aquest cas, totes les comunitats autònomes van estar representades i on s’imparteixen totes les ofertes formatives que condueixen a l’obtenció de títols de Formació Professional i / o Certificats de Professionalitat. En representació de les Famílies Professionals de FP de l’IES Gonzalo Anaya, van assistir al congrés, Jesús Expósito i Eduardo Monteagudo, caps de departament de Manteniment i Electrònica. Més informació:

https://congresointernacionalfp.com/index.php
http://www.educacionyfp.gob.es/prensa/actualidad/2019/03/20190321-congresofp.html

25 març 2019

Jesús Expósito Puente

Comments are closed.